tisdag 9 augusti 2011

Stockholm

Ja nu har det gått ett tag igen men vi fortsätter uppdateringen från semestern. Vi fortsatte som sagt till min faster och hennes familj på Vändelsö utanför Stockholm. Johan backade in husvagnen på garageuppfarten och så var husrummet ordnat. Det fina vädret fanns där när vi kom och det blev ett bad nere i sjön. Detta uppskattade barnen.
Dagen efter var det lite kyligare men vi klädde på oss och "lillkusinen" lyckades tjata sig till att följa med till Gröna Lund. Anton som är lite mer våghalsig av sig skulle åka de stora karusellerna medans Emmy och Linus höll sig mer bland barnkarusellerna. Det var inget annat att göra än att dela på sig. Jag fick gå med Anton som fick åka det han ville själv, medans Johan fick åka med Linus.
Anton sitter i fjärde "vagnen" och Kvasten var tydligen rolig. Anton höll sig i denna avdelningen fram till lunchen och köerna var långa denna dag enligt William, dryga 30 minuter. Efter att ha stått i den långa kön för att köpa lunch gick Anton med på att gå över till den andra sida och åka lilla fritt fall. Efter det dög det tydligen med dessa karuseller.
Här har vi karusellgänget, det snurrades en hel del.
Pettson, Finuds och solrosen har fått lite andra ansiktsuttryck...
Det var en liten nervarvning sedan var de igång igen..
Linus sitter och väntar på att tåget ska tuffa iväg.
Och så de här två som satt i loket och "körde" hela tåget.
Sedan var det dags för den gammaldags karusellen med hästar och andra vagnar. Vad dessa valde? givetvis den man kunde snurra runt i...
Linus valde en häst och det var han nöjd med. Här var det inte lika långa köer så de hann med att åka endel.
Här har vi Linus och Johan som åker Nyckelpigan. De andra två blev det ingen bra bild på. Det är väl inte denna heller men det syns ju vilka det är. För att ta sig till Grönan fick vi ta buss, tunnelbana och båt. Det gick alldeles utmärkt eftersom både faster Eva och mellan bror William var med. Hem skulle vi nu ta oss själva dessutom med tre barn. Det gick bra det också men det är ju mycket mer folk och trafik att hålla reda på. På kvällen åt vi gott och så tackade vi för gästfriheten eftersom familjen nu skulle åka till Italien på semester tidigt på fredagsmorgonen. Denna morgon regnade det ordentligt så vi beslutade oss för att åka till Tom Tit i Södertälje. Här lyckades vi göra av med en hel dag. När barnen är ännu större kommer de ha ännu roligare här:

Detta är Anton, visst syns det ;)
Anton i vattnet.
Här kunde man dra i spakar, vrida på kranar och snurra på saker så började det rinna eller spruta vatten. Tänk att vatten kan vara så roligt. Nästa gång tror jag att jag ska ta med ett klädbyte så kan de hålla på hur länge de vill och bli hur blöta som helst utan att de behöver gå i det resten av dagen.
Lunch intogs och givetvis en glass som efterrätt.
Linus är lika nöjd han över strutglassen. Det krävdes endel sanering efter denna dessert.
Här är vi fullgång att titta på Råttracet. Det ska väl erkännas att jag trodde att de skulle vara lite snabbare......
Efter flera timmar på Tom Tit åkte vi tillbaka till det nu så öde huset och lagade middag och efter lite TV tittande gick vi och la oss. När vi vaknade morgonen efter åt vi frukost och plockade ihop allt. Vi låste och larmade och sedan styrde vi kosan mot Karlstad. Vi gjorde ett stopp i Örebro och äventyrsbadet i Gustafsvik. Såg att det i förra veckan var en 5-åring som omkom där. Och med tanke på hur mycket folk det var där när vi var där så finns det väl kanske en orsak men jag skulle inte kunna lämna en 5-åring utan uppsikt som förälder. Dit får vi åka när Linus fyller 10 eller så för det krävs att man kan simma för att få ut något av detta äventyrsbad. Ja i och för sig så hade Linus kul i barndelen.

Jag tror vi avslutar här så får jag fortsätta med Karlstad senare....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar